Köszöntő

Talán ti is emlékeztek gyerekkorunk egyik kedvencére, a Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatra, amely végigkalauzolt az Országos Kéktúra útvonalán, és bemutatta tájainkat, kultúránkat, az ott élő embereket.
Régen tervezgetem már, hogy elinduljak Rockenbauer Pál és társai nyomában, és végigjárjam a túraútvonalat én is!
2011 tavaszán úgy tűnik, valóra válik az álom, és nekivágunk néhányan az útnak!
A blog az előkészületekről, és magáról az útról fog szólni, amit a túra alatt szeretnék minden nap frissíteni, hogy azok is átélhessék a nagy kalandot, akiknek nem volt módjukban velünk tartani!

2011. május 28., szombat

Vonatra szálltunk

Ma keresztül vonatoztunk a fél országon. Nem sokkal este 10 után megérkeztünk Sátoraljaújhelyre. A fél utat állva töltöttük a peronon Quimbyvel, de aztán nekünk is jutott ülőhely. Kb. 20 éve nem ültem vonaton, de úgy látom, nem sokat változott a helyzet a MÁV-nál!


Érkezés után elgyalogoltunk a szállásunkra, becuccoltunk, majd próbáltunk friss csapolt sört szerezni, sajnos sikertelenül! Úgy látszik, errefelé korán fekszenek az emberek, az utcák is kihaltak. Kicsit olyan, mintha nem is Magyarországon lennénk!
A hátizsákok rohadt nehezek, ezért elkezdtük felélni a készleteket.
Reméljük, a hidegfront ide kevesebb csapadékot hoz, mint a nyugati országrészbe, és nem egy nagy elázással kezdjük a túrát!
Holnap fél hatkor indul a buszunk Hollóházára, a starthoz, úgyhogy még van 4 óránk aludni, pihenni. Quimby már alszik...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése