Köszöntő

Talán ti is emlékeztek gyerekkorunk egyik kedvencére, a Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatra, amely végigkalauzolt az Országos Kéktúra útvonalán, és bemutatta tájainkat, kultúránkat, az ott élő embereket.
Régen tervezgetem már, hogy elinduljak Rockenbauer Pál és társai nyomában, és végigjárjam a túraútvonalat én is!
2011 tavaszán úgy tűnik, valóra válik az álom, és nekivágunk néhányan az útnak!
A blog az előkészületekről, és magáról az útról fog szólni, amit a túra alatt szeretnék minden nap frissíteni, hogy azok is átélhessék a nagy kalandot, akiknek nem volt módjukban velünk tartani!

2011. május 16., hétfő

Energia megoldva

Már kezdtem izgulni, hogy nem érkezik meg az Ebay-en rendelt napelemes töltő az indulásig, de végre valahára sikerült megszereznem a Magyar Posta lassan őrlő gépezetétől.


Kb. egy hete láttam az online csomagkövetéssel, hogy az országban van, de csak nem akartak értesíteni, hát még kikézbesíteni! Így nem maradt más, mit megbökdösni a rendszert, és elmenni az Orczy térre, a központi csomagkezelőbe. Ennek köszönhetően, a magyar viszonyokhoz képest, egy hihetetlenül gyors vámkezelés után, már a kezemben is tarthattam a csomagot!
A kocsiban azonnal nekiestem a kicsomagolásnak, mert ugyan az amerikai eladó megígérte, hogy kompatibilis lesz az iPhone-nal, én nem voltam benne 100%-ig biztos!
Amikor először összedugtam a telefonnal kivert a víz, mert az iPhone sikítozni kezdett, hogy ezzel az eszközzel nem tölthető! Még néhányszor próbálkoztam, aztán egyszer csak összebarátkoztak, és azóta is jóban vannak!
A töltő teljesítménye 7 watt, van hozzá szivargyújtó anya, amin 12 volt jön ki, és egy USB csatlakozó is, amin 5 volt. A csomag része még egy aksitöltő amivel AA és AAA akkumulátorok tölthetők, így tényleg minden kütyü energia ellátása megoldódott! Sőt, energiabankként is használható a feltöltött akkukkal!
A gyártó szerint egy iPod-ot két óra alatt feltölt, ami majd használat közben kiderül, hogy igaz-e, de az biztos, hogy most, teljesen zárt felhőzet mellett is működik!

A gyártó honlapja itt, ha te is szeretnél egy ilyet!

Így a blogolás technikai feltételei az én részemről megoldódtak, már csak térerőt kell találnom az erdőben!
A T-mobile lefedettségi térképe szerint nem biztos, hogy egyszerű feladat lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése