Köszöntő

Talán ti is emlékeztek gyerekkorunk egyik kedvencére, a Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatra, amely végigkalauzolt az Országos Kéktúra útvonalán, és bemutatta tájainkat, kultúránkat, az ott élő embereket.
Régen tervezgetem már, hogy elinduljak Rockenbauer Pál és társai nyomában, és végigjárjam a túraútvonalat én is!
2011 tavaszán úgy tűnik, valóra válik az álom, és nekivágunk néhányan az útnak!
A blog az előkészületekről, és magáról az útról fog szólni, amit a túra alatt szeretnék minden nap frissíteni, hogy azok is átélhessék a nagy kalandot, akiknek nem volt módjukban velünk tartani!

2011. május 11., szerda

Hamarosan indulunk

Még bő két hét és indul a nagy kaland!

Május 27.-én vonatra szállunk, majd egy hollóházi éjszaka után nekivágunk az első 10 napos szakasznak, ami terveim szerint Sirokig fog tartani, a Mátra keleti lábáig.

A szakasz hossza 297 kilométer és 8512 méteres a szintkülönbség, ami azt jelenti, hogy napi átlag 30 kilométert fogunk gyalogolni hegyeken és völgyeken át. Szeretnék minden látnivalóra időt szánni, ezért lehet, hogy csúszni fog az ütemterv, de értelmetlen lenne végigrohanni, kizárólag a teljesítményt magunk mögött hagyva!

A felszerelés és a csapat alakulóban, sajnos csökken a létszám, az élet közbeszól, bedarál... :(

Ami még hiányzik: egy ultrakönnyű sátor és derékalj. Már vannak kiszemeltjeim, de egy vagyon mindkettő, úgyhogy még keresgélek, hátha találok valami kedvezőbb árút!

Az energiaellátás elvileg megoldott, rendeltem egy napelemes töltőt az USA-ból, de még nem érkezett meg, remélem az indulásig az is megjön, mert a telefon töltését másképp nem tudom megoldani! A telefonról fogom szerkeszteni a blogot, feltölteni a fényképeket és a videókat.

Ha valakinek javaslata, ötlete van a bloggal kapcsolatosan, szívesen veszem az építő hozzászólásokat!

Már nagyon várom az indulást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése