Köszöntő

Talán ti is emlékeztek gyerekkorunk egyik kedvencére, a Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatra, amely végigkalauzolt az Országos Kéktúra útvonalán, és bemutatta tájainkat, kultúránkat, az ott élő embereket.
Régen tervezgetem már, hogy elinduljak Rockenbauer Pál és társai nyomában, és végigjárjam a túraútvonalat én is!
2011 tavaszán úgy tűnik, valóra válik az álom, és nekivágunk néhányan az útnak!
A blog az előkészületekről, és magáról az útról fog szólni, amit a túra alatt szeretnék minden nap frissíteni, hogy azok is átélhessék a nagy kalandot, akiknek nem volt módjukban velünk tartani!

2015. szeptember 14., hétfő

12 nap és indulunk

Az elmúlt egy hónapban megterveztünk mindent, lefoglaltam az összes szállást előre.
Ez kényelmet és biztonságot jelent majd számunkra, de egyben azt is, hogy szigorúan kell majd tartani az ütemtervet.
Eszerint a napi szakaszok átlagban 21-22 km/800-900 méter szint lesznek, de előfordulnak majd húzósabb napok is.
Pihenő napot nem terveztem be, de a nehezebb szakaszok előtt vagy után, mindig lesz egy könnyebb nap, amikor összeszedhetjük magunkat, illetve rákészülhetünk.

A 15 nap ütemterve
A teljes útvonalunk a szállásokkal:
A térkép nagyobb méretben itt tekinthető meg.

Az első nap végén nem találtam szállást Ausztriában, így visszamegyünk majd autóval Velembe, és ott töltjük az éjszakát. A fuvarra szüleimet szerveztem be, így a túra első két napján ők is velünk tartanak, mint autós kísérők.

Az indulást követő három napban többször is átfogunk kelni az Magyar-Osztrák zöldhatáron, valamint közúton is. Remélem nem lesz problémánk ezzel! Fokozott ellenőrzésre azért számítunk, ezért Quimby is kapott útlevelet.
Quimby útlevele
Az utolsó osztrák túranap is tartogat majd meglepetést, mivel a területen fokozott vadászati tevékenység fog folyni abban az időben. Ezzel kapcsolatosan nem sikerült egyértelmű információhoz jutnom, az is előfordulhat, hogy változtatni kell majd az útvonalon, mert teljesen le lesz zárva a túrázók elöl.

A hazautat vonattal tervezzük Leobenből, amennyiben jár majd. :)

SIM kártyához még nem jutottam hozzá, most próbálkozok vele az interneten. Egyszerűbb lenne így, mint autóval Bécsig menni, de egyelőre nem kaptam választ a kereskedőtől, hogy postázza-e Magyarországra.

Bár úgy tűnik, hogy mindenre gondoltunk, azért maradt néhány bizonytalan tényező, és az út szinte végig ismeretlen lesz számunkra. Jó kalandnak nézünk elébe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése