Köszöntő

Talán ti is emlékeztek gyerekkorunk egyik kedvencére, a Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatra, amely végigkalauzolt az Országos Kéktúra útvonalán, és bemutatta tájainkat, kultúránkat, az ott élő embereket.
Régen tervezgetem már, hogy elinduljak Rockenbauer Pál és társai nyomában, és végigjárjam a túraútvonalat én is!
2011 tavaszán úgy tűnik, valóra válik az álom, és nekivágunk néhányan az útnak!
A blog az előkészületekről, és magáról az útról fog szólni, amit a túra alatt szeretnék minden nap frissíteni, hogy azok is átélhessék a nagy kalandot, akiknek nem volt módjukban velünk tartani!

2015. október 3., szombat

Nordalpenweg 01 Rams-Semmering

Ma nem kapkodtunk az ébredéssel, mivel a mai táv csak 14 km volt. Egy bőséges reggeli és lábpreparálás után nekivágtunk az erdőnek. Sajnos még mindig többnyire aszfalton vezetett az út, de a nap előrehaladtával egyre inkább gyalogutakon meneteltünk.


Első úticélunk Raach am Hochgebirge volt, ahova kb. 1 óra alatt értünk el. A helyi gasthofban ittunk egy kólát és beszereztük az igazoló pecsétet. Innen egy újabb óra gyaloglás után felértünk 1000 méter magasra, a Schanzkapelléhez.
Itt tartottunk egy kis pihenőt, majd elindultunk lefelé Maria Schutz irányába.
Már majdnem leértünk a völgybe, amikor útlezárásba futottunk. Nem volt más választásunk, egy tehenekkel teli legelőn vágtunk át. A tehenekről tudni kell, hogy nem is annyira jámbor állatok, és a kutyákat különösen nem szeretik.
Az egyik nekünk is rontott, de szerencsére meggondolta magát, és mi gyorsan elslisszoltunk.


Innen hamar elértünk Maria Schutzba, ahol szereztünk egy újabb pecsétet, és végre ettünk egy jó császármorzsát.

Semmering innen már csak 4 km volt, egy óra alatt meg is érkeztünk. A szálláson már várt a még otthonról feladott csomag, amiben tiszta ruhák, és egy kis utánpótlás várt minket. Volt egy második csomag is, amiben az új fényképezőgép is megérkezett. Így az igazi hegyek között már rendes géppel fotózhatok újra!

Location:Passstraße,Semmering,Ausztria

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése