Köszöntő

Talán ti is emlékeztek gyerekkorunk egyik kedvencére, a Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatra, amely végigkalauzolt az Országos Kéktúra útvonalán, és bemutatta tájainkat, kultúránkat, az ott élő embereket.
Régen tervezgetem már, hogy elinduljak Rockenbauer Pál és társai nyomában, és végigjárjam a túraútvonalat én is!
2011 tavaszán úgy tűnik, valóra válik az álom, és nekivágunk néhányan az útnak!
A blog az előkészületekről, és magáról az útról fog szólni, amit a túra alatt szeretnék minden nap frissíteni, hogy azok is átélhessék a nagy kalandot, akiknek nem volt módjukban velünk tartani!

2013. január 14., hétfő

Terv 2013

Tudom, még tél van, de én már nagyon várom a tavaszt, hogy újra gyalogoljak a Kéken!
A terv alakul! A következő napokban újra nekivágok, hogy hazaérjek Hidegkútra Nagymarosról. Ezt két napra tervezem, egy dobogókői éjszakával. Az időzítés nem véletlen, a szakaszt elég jól ismerem, ezért szeretném feldobni egy kis extrém téli időjárással a túrát!
Utána lesz egy egynapos kirándulás itt a budai hegyekben, hogy tavasszal itthonról a kertkapun kilépve indulhassak tovább, 100% gyalog!
Aztán valamikor május közepén szeretnék egy nagy lendületet venni, és megszakítás nélkül (kb. 3 hét alatt) eljutni Írott-kőig, az osztrák határig.
A nyugati szakasz nagyjából három egy hetes etapból fog állni, és nagyon örülnék, ha nem is mind a háromra, de legalább egy-egy hétre valaki az útitársam lenne!
Pontos dátum az időjárás, és a balatoni vízállás ismeretében alakul majd ki! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése